Dynamisch Jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Laatste nieuws

Diversity gaat uitbreiden!

Inmiddels bestaat Diversity, het project voor LHBTI+ en open minded alweer 6 jaar. Vele jongeren hebben de activiteiten van Diversity bezocht. Netwerkpartners weten Diversity inmiddels te vinden om jongeren toe te leiden en nog wekelijks ontvangen wij nieuwe deelnemers. De activiteiten wisselen af tussen ontmoetings- creatieve en educatieve activiteiten. Het laatste jaar merken we dat de leeftijden te ver uit elkaar komen te liggen. Jongeren van 12 jaar praten toch over andere onderwerpen als jongeren van 20. Ook merken we dat de behoeftes van de tieners meer liggen in het ontmoeten en kletsen en de oudere jongeren meer de diepgang in zouden willen. 

 

5 mei podium audities 

Zondag 7 april organiseert Young Movement, een groep actieve jongeren die events organiseren gericht op talentontwikkeling audities speciaal voor talenten uit Almere om uiteindelijk op te kunnen treden op het bevrijdingsfestival op 5 mei in Almere. 

Heb jij een talent op het gebied van dans, zang, rap, DJ, dansen of speel jij in een band? En ben jij tussen de 14 en 27 jaar? Dan ben je van harte welkom om je aan te melden voor de audities.  Aanmelden voor de audities kan via onze website www.youngmovement.nl 

Klik hier voor de flyer

 

ROC meets Trapnotov voor Iftar

Op dinsdag 2 april organiseerde de jongerenwerkers die werkzaam zijn op het ROC van Almere Buiten een Iftar voor de jongeren van dit MBO College. Na deze dag te vasten werd iedereen ontvangen in het jongerencentrum trapnatov voor een heerlijke maaltijd. Het was een geslaagde avond met mooie gesprekken en een mooie sfeer. Klik hiervoor foto's

 

Workshop cyber24 op ROC van Flevoland in Almere buiten

Op dinsdag 2 april 2024 gaven de jongerenwerkers Referinio en Linda workshops Cyber24 op het ROC van Flevoland. Tegenwoordig begeven jongeren een groot deel van hun leven online. Deze online wereld brengt kansen en risico’s voor jongeren met zich mee. Een mooie kans voor het jongerenwerk dat op het ROC werkt om hier een workshop over aan te bieden in de Skills week op school. Door gebruik te maken van de methodiek Cyber24 proberen we deze dag de jongeren bewust te maken van hun gedrag online en de consequenties daarvan.

Het is een eigentijdse en interactieve game waar gebruik wordt gemaakt van een escapekoffer. Klik hiervoor foto's

Indrukwekkende reünie jongerencentrum Place2B

 

 

Eind maart was de reünie voor alle oud jongeren van Place2B. Geen jongeren meer inmiddels vrouwen en mannen die een gezin hebben. Iedereen een leuke baan. Wat mij vooral is bijgebleven wat voor impact het jongerencentrum heeft gehad op hun leven en hoe dankbaar ze daarvoor zijn.

 

Zes weken lang in de zomer waren er activiteiten, ze konden altijd terecht bij Place2B, er was altijd eten en een luisterend oor. Hoe mooi is dat! Ze vertelden dat ze dit ook hun eigen kinderen gunnen maar dat dit er nu niet meer is. Zij waren iedere dag buiten. Hun kinderen zijn vandaag de dag veel minder buiten. Social media speelt hierin een belangrijke rol. 

 

Ik ben blij dat ik het verschil heb kunnen maken voor zeker 700 à 800 jongeren in de 8 jaar dat ik bij Place2B werkte en dat is wat ik wil en nog steeds doe. 

 

De huidige generatie jongeren heeft het zwaar en ook voor hun wil ik het verschil maken. De jongste deelnemer in mijn traject is 15 jaar en dat zegt alles. 15 jaar en niet op school! Financiële problemen, beïnvloedbaar, criminaliteit, armoede, lvb, autisme, huisvesting, kwetsbaarheid en het gemis van sociale vaardigheden zijn de dagelijkse dingen waar ik mij met het team mee bezig hou bij mijn huidige project Learn2Work.

 

80 % van onze jongeren stroomt binnen één jaar uit naar werk en/of school. We zijn goed in wat we doen. Als wij jongerenwerkers ons werk niet zouden doen, dan hebben deze jongeren niemand waar ze op terug kunnen vallen of in ze gelooft en dan vallen er nog meer jongeren uit.

 

Het kan alle jongeren overkomen, ook jongeren uit een stabiel gezin. Ouders willen het beste voor hun kind(eren), net als wij jongerenwerkers dat willen! Daarom bieden wij hen de hulp en ondersteuning die zij op dat moment nodig hebben.

 

Deze reünie heeft mij nog meer gemotiveerd om het verschil te blijven maken❤️

 

Daniëlle Lanzaat

Projectleider en gedragsexpert, Learn2Work 
ooit jongerenwerker in Place 2B.

DYNAMISCH JONGERENWERK BETER IN BEELD 2023

ONS JONGERENWERK IN FILMPJES 2021

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere