Dynamisch jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Laatste nieuws

Landelijke Dag van het Kinder- en Jongerenwerk

Bijna is het zover! Op 17 mei komen we eindelijk weer samen om ervaringen te delen en te praten over het kinder- en jongerenwerk. Klik hier voor het programma

Hierbij de link naar de livestream: https://vimeo.com/event/1999694

 

Buurtmarkt Tussen de Vaarten 21 mei

Aanstaande Zaterdag is in Tussen de Vaarten de jaarlijkse buurtmarkt. 

In de wijk werken verschillende mensen en organisaties, zij gaan graag met mensen in gesprek om kennis te maken. Er zijn activiteiten voor de kinderen, zoals een
voetbaltoernooitje onder begeleiding van de jongerenopbouwwerker.

Klik hier voor meer info + flyer

 

Interview 100 dagen in het sociaal werk

9 mei is jongerenwerker Romeo benaderd door de VPRO voor een interview omdat zij met een programma 100 dagen mee in het sociaal werk inzichtelijk willen krijgen hoe de bewoner uit Almere zich beweegt. Het was een interview om voor hun inzichtelijk te krijgen hoe het werk van jongerenwerker eruit ziet en welke route hij/zij  bewandeld om vanuit de contactmomenten de persoon te kunnen helpen in de hulpvraag. Wij zijn niet de enige grote regio bij wie zij aankloppen en zullen wij de uitdaging moeten aangaan met twee andere regio’s. Daarvan uit zal de organisatie een keuze maken met welke stad zij graag de 100 dagen meelopen zal gaan opstarten.

 

Learn2Work in tv-programma Stand van Nederland

Op donderdag 19 mei wordt Daniëlle Lanzaat van Learn2Work geïnterviewd voor het item jongeren en schulden van het programma Stand van Nederland. Dit programma wordt uitgezonden op NPO2 om 21.05 - 21.30. Klik hier voor informatie

 

Meivakantie activiteiten Stedenwijk

Op verzoek van jongeren waren er een aantal activiteiten. Walibi Holland was in samenwerking met collega Gino van Almere Stad Oost en collega Fadoua Benhija van Stedenwijk. Gezien er maar twee keer per week gekookt wordt was er een extra kookbijeenkomst gepland in de vakantie. Verder hebben de jongeren zo zelfstandig mogelijk geprobeerd te koken en op te ruimen. We hadden bij de buitenactiviteiten gelukkig lekker weer mee. klik hier voor alle leuke foto's

 

Dinsdag 3 mei 2022 Chill & Fun Voetbal toernooi Almere Poort & 

woensdag 4 mei Youth Cup Almere Buiten

Op de Playground in Almere Poort stond het vol met jongeren die meededen aan het voetbal toernooi. De leeftijd van de spelers varieerde tussen de 10 jaar tot en met 15 jaar. 

 

Vanuit Almere Poort zijn we met een groep jongeren naar Place2B gegaan om mee te doen aan de Youth Cup. Uit meerdere stadsdelen namen er teams deel aan dit toernooi. De leeftijdscategorie was van 10 t/m 13 jaar en er deden 10 teams mee.

Klik hier om meer te lezen + foto's

 

Stempelkaart: Kiezen doe je zelf

De Stempelkaart is een maatwerktraject om Almeerse jongeren een perspectief te bieden in coronatijden. Maar ook om de stadsbrede problematiek die verergerd is door corona onder de jeugd aan te pakken. De stempelkaart biedt ook perspectief aan de jongeren die niet meer staan ingeschreven op school en ook niet bij de gemeente terecht kunnen:

de jongeren die tussen wal en schip vallen

 

Archery Tag in Gymzaal de Zevensprong in Danswijk 🎯

Archery Tag is een kruising tussen paintball en trefbal, alleen speel je dan met pijl en boog. Het spel is actief en, dankzij de speciale pijlen en gezichtsbescherming, ook hartstikke veilig. Je kan op verschillende manieren Archery Tag spelen in de zaal. Warm bijvoorbeeld op met de Target Practice en leer hoe je moet schieten met de pijl en boog of jaag op elkaar in het Hunger Games spel. Dit is een clinic van 3 weken voor jongeren in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar. Klik hier voor meer informatie!

 

 

EZ Cook'n kookactiviteiten in Stedenpunt

Kom je uit Stedenwijk en ben je tussen 10 en 17 jaar? Meld je dan gauw aan bij jongerenwerker Krish Oedietram via deschoor_krish op Instagram of 06 1844 7237. In april t/m juni zijn er een aantal kookactiviteiten, waarbij je simpele en lekkere gerechten gaat maken. I.v.m. Ramadan kunnen deelnemers hun gerechten meenemen voor later op de avond. We gebruiken halal vleeswaren voor de gerechten. Voor meer info, zie flyer.

Zie flyer + foto

ONS JONGERENWERK IN 5 FILMPJES

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere