Dynamisch jongerenwerk

     Dinsdag 3 mei 2022 Chill & Fun Voetbal toernooi Almere Poort & woensdag 4 mei Youth Cup Almere Buiten

Dinsdag 3 mei 2022 Chill & Fun Voetbal toernooi Almere Poort

Op de Playground in Almere Poort stond het vol met jongeren die meededen aan het voetbal toernooi. De leeftijd van de spelers varieerde tussen de 10 jaar tot en met 15 jaar. Iedereen was gretig voor de wedstrijden die gespeeld gingen worden en de te winnen prijzen. Er deden 9 teams mee en er werd 4 tegen 4 gespeeld op een half veld. Daarnaast hadden we ook een opblaasbaar panna-veld, hier konden de spelers in een 1 tegen 1 hun skills tonen en panna’s aan elkaar uitdelen.

Ondanks dat het bewolkt was heeft dat de pret niet kunnen drukken, tussen 13.00 en 17.00 is er door de jongeren aan een stuk door gevoetbald. De uiteindelijke winnaars zijn met een leuke prijs naar huis gegaan. In samenwerking met de buurtsportcoaches hebben we er een heel sportief en gezellig toernooi van gemaakt. De dag was een succes op naar de volgende…

 

 

Woensdag 4 mei Youth Cup Almere Buiten.

Vanuit Almere Poort zijn we met een groep jongeren naar Place2B gegaan om mee te doen aan de Youth Cup. Uit meerdere stadsdelen namen er teams deel aan dit toernooi. De leeftijdscategorie was van 10 t/m 13 jaar en er deden 10 teams mee.

Het was een stralend zonnige dag, perfect voor een buiten activiteit. Het toernooi verliep vrij soepel en iedereen had het naar zijn zin. De verschillende begeleiders uit de stadsdelen waren hun team fanatiek aan het coachen. Na afloop  van de poule wedstrijden en voor de finale vond er ook een penalty bokaal plaats, hier ging er een professionele keeper op doel staan. Dat maakte alle  deelnemers nog gedrevener en fanatiek. Dit zag je terug in de manier waarop iedereen zijn penalty inschoot. Na een zinderende finale met team Kruidenwijk als winnaar droop iedereen af. De 1 wat blij en de ander teleurgesteld. Al met al was het weer een zeer geslaagde dag met uiteindelijk alleen maar winnaars.

Privacyverklaring
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere