Dynamisch Jongerenwerk
 

 WAT DYNAMISCH JONGERENWERK DOET MET JONGEREN!

Het Almeers jongerenwerk in het kort

 

Woon jij in Almere en ben je op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding of kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, Welzijn in Almere er voor jou. In onze jongerencentra maar ook op straat bij jou in  de wijk vind je onze collega's. 

 

Je kunt bij ons terecht om je talenten te ontdekken, mee te denken, te chillen, te sporten maar vooral om jezelf te zijn! 

 

Kom langs of volg ons via de sociale media.

 

Dynamisch jongerenwerk beter in beeld

De jongerenwerkers van De Schoor spelen een belangrijke rol in de stad. Ze gaan met jongeren in gesprek, organiseren activiteiten en bieden hulp als dit nodig is. Daarnaast werken ze nauw samen met verschillende organisaties om jongeren volop kansen te bieden en om Almere een fijne stad te laten zijn. Om te laten zien wat jongerenwerkers allemaal doen en hoe zij inspelen op trends heeft De Schoor, Welzijn in Almere een serie korte en aansprekende filmpjes gemaakt. 

 

Deze week - Learn 2 Work

Jongeren verdienen altijd een tweede kans. Ook als het gaat om de terugkeer naar school en/of de zoektocht naar een baan. Bij ons project Learn 2 Work werken we hier samen met jongeren aan. In een traject dat een jaar duurt verkennen we vaardigheden en talenten en zetten deze in tijdens onze gezamenlijke zoektocht. 

 

Jongerenwerker Moesha van den Berg is trots op de jongeren en vertelt hier meer over!

 

Laatste nieuws

Chill 'n Fun tijdens de voorjaarsvakantie

Ook in de voorjaarsvakantie zijn er weer leuke activiteiten gepland. Klik op de link om alle fyers te zien. 

 

Bliksemstage Meergronden Trapnotov

Woensdag 7 februari heeft er in het jongerencentrum Trapnotov een bliksemstage plaatsgevonden. Een groep eerste klassers van Meergonden kwamen bij ons langs.

Sommige leerlingen hadden gekozen voor het jongerenwerk en sommige werden er geplaats.  We hebben onszelf voorgesteld en verteld wat onze taken zijn binnen het jongerenwerk door middel van onze jongerenwerk filmpjes te gebruiken.

Na een rondleiding te hebben gekregen zijn wij verder gegaan met een opdracht waarbij de jongeren in groepjes van 2 een activiteit gingen uitschrijven. Zij hebben de activiteit daarna voor elkaar gepresenteerd. Na de opdrachten zijn wij met elkaar in gesprek gegaan wat zij later willen worden en hoe zij de bliksemstage hebben ervaren. Ze bleven daarna nog een tijd hangen en vonden het fijn om gebruikt te maken van onze faciliteiten. 

 

MDT Multi-Club Kruidenwijk

In het kader van MDT hebben jongeren vanuit Multi-Club rozen uitgedeeld in de wijk.

De jongeren die hun MDT-traject volgen zijn zelf met het idee gekomen om rozen uit te delen i.c.m. een positief bericht. Zij hebben zelf positieve berichten opgeschreven en aan de roos gewikkeld alvorens ze deze gingen uitdelen in de wijk. Veel bewoners waren positief verrast om een roos te ontvangen, een aantal werden er zelfs emotioneel van. Benieuwd naar wat MDT is en of je ook zo een positieve bijdrage kan leveren in jouw wijk, contacteer dan de jongerenwerker in jouw buurt en bespreek de mogelijkheden. Klik hier voor meer foto's

MDT Multi-Club Kruidenwijk

DYNAMISCH JONGERENWERK BETER IN BEELD 2023

ONS JONGERENWERK IN FILMPJES 2021

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere