Dynamisch Jongerenwerk

Maatschappelijke Diensttijd

 

Door Maatschappelijke Diensttijd (MDt) leren jongeren andere mensen kennen en doen zij nieuwe ervaringen en vaardigheden op. Hierdoor krijgen jongeren meer verbinding met de maatschappij, ontwikkelen ze zich persoonlijk en creëren zo betere kansen voor hun toekomst.


Foodexpress Almere met MDt

In 2020 liep het project Foodexpress Almere, een maaltijdvoorziening voor en door jongeren die aansloot bij de groeiende behoefte ontstaan tijdens de coronapandemie. Jongeren die het financieel moeilijk hadden en daardoor geen geld voor eten, konden tussen 17 juli en 17 september 2020 een gratis maaltijd (pakket) aanvragen. De jongerenwerker bekeek samen met de deelnemer wat specifiek nodig was en stelde zo een passende maaltijd of maaltijdpakket samen. Foodexpress Almere verzorgde dan tot 17 september twee keer per week een maaltijd(pakket).
 

De uitvoering van dit project werd verzorgd door jongeren tussen de 14 en 27 jaar die graag iets voor een ander wilden doen in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDt). Deelname aan Foodexpress Almere was op basis van vrijwillige inzet: de jongere moest minimaal 80 uur beschikbaar zijn en in sommige gevallen stond er een vrijwilligersvergoeding tegenover
 

 

Ontstaan Foodexpress Almere

Foodexpress is een initiatief van het Dynamisch Jongerenwerk van De Schoor, ontstaan vanuit

Maatschappelijke Diensttijd in samenwerking met Stichting Alexander en financieel mede mogelijk
gemaakt dankzij een subsidie van ZonMw.
  

PROJECTEN

Budo

Cyber 24

Diversity

Learn2Work

Maatschappelijke Diensttijd (MDt)

 

Rick Groenhard

 

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere