Dynamisch Jongerenwerk

JONGEREN VEILIG STADSHART ALMERE (JVSA)

Zet ideeën om in plannen

 

Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA) is opgericht naar aanleiding van de aandeelhouders vergadering vsha 2002 waaruit naar voren kwam dat ‘hangjongeren’ in het centrum tot irritatie leidde. Aangegeven werd dat de jongeren in het stadscentrum een ‘eigen’ plek moesten hebben. Om deze plek te ontwikkelen is er een ambulant jongerenwerker voor het centrum aangesteld. In samenwerking met de ambulant jongerenwerker ging een groep enthousiaste jongeren op vrijwillige basis naast hun studie en werk aan de slag.

Deze groep was het jongerenplatform Jongeren Veilig Stadshart Almere (JVSA). Het platform bestaat uit jongeren die regelmatig gebruik maken van het stadscentrum. Deze jongeren komen uit allerlei subculturen en hebben verschillende achtergronden. JVSA is bedoeld als platform van waaruit jij als jongere jouw ideeën om kunt zetten in plannen. Jouw ideeën over veiligheid, muziek, uitgaan en hang- en skateplekken zijn van groot belang om activiteiten en evenementen te realiseren die waarde hebben voor de jeugd in Almere.

Wij hebben jou daarbij nodig! Dus heb je ideeën, wil je wat kwijt of voel je je geroepen om ons team te komen versterken laat het ons weten. 

Vanuit de ogen van jongeren zal jij een actieve rol hebben. Meebeslissen en meedenken aan eventuele veranderingen binnen jouw eigen stad. Hierbij is jouw input heel erg belangrijk. Samen met andere jongeren zal jij deelnemen in een werkgroep, die continue items of thema’s zal bespreken die voor een ieder belangrijk is die in Almere woont. Je krijgt de unieke kans om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardige gesprekspartner. Die netwerkpartners van het jongerenwerk kan informeren over alle situaties van jongeren waarin zij opgroeien.

 Want Almere is ook van jou en jouw visie daarin is uiterst belangrijk!


Voor meer informatie:

 


 

Romeo Lobo 

06-42741986 
rlobo@deschoor.nl

 

Hier zijn we trots op

Skateplaza

 

Het realiseren van de skatebaan in het hartje van Almere Stad centrum is na vele jaren inzet uiteindelijk een feit. Samen met en door jongeren hebben wij dit mogelijk kunnen maken en kunnen bevestigen dat zo een ontwikkeling echt nodig was en de behoefte van een grote groep jongeren. Tot de dag van vandaag wordt hij veelvuldig gebruikt en ziet de gemeente bijna dagelijks de functie en nut hiervan.

 

Naast de skatebaan heeft jvsa een mooie  preventieve functie mogen vervullen om samen met netwerk partner Tactus verslavingszorg  een jaarlijks terugkerend event te organiseren namelijk een kroegentocht waarbij ouders worden uitgenodigd en worden geïnformeerd over de laatste trends en ontwikkelingen omtrent alcohol en drugs.  
 

 
Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere