Dynamisch Jongerenwerk

Activiteitencentrum Stedenpunt en het Clarence Seedorf Playground

STEDENPUNT

Wij heten je van harte welkom!

 

Tijdens schoolweken is er een sportinstuif op maandag t/m vrijdag van 15.30 tot 17.00 uur op de Clarence Seedorf Playground in Stedenwijk.  Talent In Opleiding  (TIO) organiseert dit i.s.m. andere partners van Brede School Stedenwijk. Jongerenwerker Krish is meestal op vrijdag samen met de sportbegeleider aanwezig, tenzij hij bij bij een andere activiteit in Stedenpunt of ergens anders met zijn. 

 

Op deze dagen kan je lekker sporten en bewegen. Ook samen met andere leeftijden. Deelname is gratis. Als het weer niet meezit kunnen jongeren ook terecht in Activiteitencentrum Stedenpunt om bijvoorbeeld FC24 te spelen op de PlayStation 5, bordspellen te spelen, te socializen, mee te doen aan leerzame workshops en het krijgen van (Cyber24) interactieve voorlichting en nog meer. Film kijken kan ook via o.a. NetFlix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime, Sky Showtime. Dit kan op afspraak en o.b.v. Krish op een donderdag of vrijdag. We letter hierbij wel vooraf op gedrag op o.a. de Playground en verder in de samenleving. Dan kan het jeugd als beloning meedoen aan de andere leuke activiteiten.

 

Voor meer info, zie 'Wat is er te doen in Stedenpunt?' Jongeren kunnen contact opnemen om bij te praten, vragen stellen en emoties delen. Als jongeren willen kunnen we het samen hebben over o.a hun toekomstperspectief en vrijetijdsbesteding. Ook over maatschappelijke kwesties en wat het met hen doet.
 

Heb jij leuke ideeën? Lijkt het je leuk om mee te doen aan activiteiten en iets ervan te leren voor je ontwikkeling? Heb je zin in leuke en interessante gesprekken met de jongerenwerker en sportbegeleiders en je leeftijdsgenoten? Kom dan gauw een keer langs! Dit kan op donderdag en vrijdag tussen 15.00 en 18.00 uur in Stedenpunt en/ of de Playground. En anders op afspraak.

 

Volg mij op facebook en Instagram: deschoor_krish

 

Ik werk nauw samen met het kinderwerk in Stedenpunt. Zij hebben daar de dagarrangementen. Voor meer info zie: https://www.deschoor.nl/html/index.php?pid=195


Activiteitencentrum Stedenpunt
Kampenweg 3
1324 SB Almere

 

 

 

 

Hieronder volgen voorbeelden van activiteiten die in het verleden hebben plaats gevonden

 

 

Sportinstuif 2024, FIT Kids & Buitenspeeldag

FC STRAAT 2024 voorrondes Almere / Play offs Den Haag / League...

Dit jongensteam <13 jaar won op 11 april 2024 eerst de FC STRAAT voorrondes in het Almere City FC Cruyff Court op het Clarence Seedorf Playground in Almere Stedenwijk. Vervolgens wonnen zij op 30 april 2024 de Play offs in Den Haag en zijn door naar de FC STRAAT League. Met dank aan twee jongeren die het team gecoacht hebben. Ook gaat ons dank uit naar de ouders en betrokken organisaties, die het mogelijk hebben gemaakt dat het team meedoet.

Hetzelfde jongensteam <13 jaar had op 26 mei 2024, in Cappelle a/d/ IJssel, hun best gedaan in de FC STRAAT League. Ze hadden goede tegenstanders die o.a. bij FC Utrecht en Feyenoord spelen. Ze zijn een ervaring rijker en hebben iets moois bereikt (namens Almere). 

Maart-april 2024

Enkele voorjaarsvakantieactiviteiten 2024

Januari-februari 2024

Deze rondleiding was door een jongen (12 jaar) aangevraagd en bedoeld voor jeugd die politie als beroepskeuze hebben. Deelnemers hadden vele vragen voorbereid. Met dank aan de agenten weten we nu meer. Dit was i.s.m. kinderopbouwwerker Elske Bakker.

De 2e editie van 'Kom Samen Avond'. Door het kinder- en jongerenwerk in Stedenwijk en voor ouders en hun kinderen (4-17 jaar). Deze keer met bingo en een maaltijd die bereid was door twee jongens 10-12 jaar) en jongerenwerker Krish. De maaltijd hadden ze tijdens EZ Cook'n kooklessen geleerd. Ouders en hun kinderen kregen meer info over het kinder- en jongerenwerk en hadden (hulp)vragen gesteld.

Oktober-december 2023

Met jeugd en collega/ jongerenwerker Gino Dixon (Almere Stad Oost) naar Tropenmuseum in Amsterdam. € 5,- p.p. incl. een maaltijd. Woon je in Almere, ben je tussen 10-17 jaar en vind je zo een activiteit leuk en leerzaam? Meld je aan bij de jongerenwerker uit jouw stadsdeel/ wijk. Indien we een groepje hebben van minimaal zes deelnemers kunnen we er een activiteit van maken.

In Activiteitencentrum Stedenpunt hadden we een 'Kom Samen Avond' voor ouders en hun kinderen tot 18 jaar. Dit was bedoeld voor het bevorderen van inclusie in de wijk. Ook om wensen, behoeften, mogelijkheden en het toekomstperspectief van hun te bespreken.

 

Namens team Stedenpunt bedanken wij twee jongeren die iets gekookt hadden voor ouders en kinderen. Deze bijeenkomst was een initiatief van kinderwerker Shurviene Eustacia en kinderopbouwwerker Elske Bakker. Verder i.s.m. het kinder-en jongerenwerk van Stedenpunt. In de toekomst volgen er nog meerdere bijeenkomsten. 

Bij de Sint Surprise Club in Stedenpunt kon jeugd van groep 5 t/m 8 terecht om een surprise voor hun klasgenoot te maken. Hoofdzakelijk jeugd die in hun vrije tijd er niet aan toe kwam.

 

Dit was samen met het kinderwerk, kinderopbouwwerker, hun stagiaires, Krish en een jongere als vrijwilliger. 

ZOMER 2023

Maart 2023

01-03-2023 Youth Cup Stedenwijk. Stedelijk voetbaltoernooi voor 10-16 jaar in twee categorieën. Vanuit jongeren van Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Stedenwijk (o.b.v. jongerenwerker Krish) en Dynamisch Jongerenwerk De Schoor. I.s.m. Talent In Opleiding, Pak Je Kans In Almere, Gemeente Almere en Hogeschool Windesheim. Youth Cup komt elk jaar meerdere keer terug op verschillende locaties en in verschillende vakantie periodes.

08-03-2023 installatie nieuwe burgemeester Hein van der Loo. Twee MDT jongeren hadden kort aan hem en genodigden verteld dat zij vrijwillig activiteiten voor verschillende doelgroepen hadden georganiseerd. Dit was voor een positieve bijdrage aan ontwikkelingen in de samenleving. Met een groepje zijn ze projectmatig bezig geweest met Youth Cup en een bingo voor ouderen en volwassenen.

15-03-2023 Nationale Opschoondag in Stedenwijk Almere. Specifiek op en rondom het Clarence Seedorfplein (Playground). Een samenwerking tussen het wijkteam (Bertyne Loet-Loetoer), kinder- en jongerenwerk (Elske, Shurviene en Krish), Gemeente Almere en Talent In Opleiding. Deelnemers haddens daarna meegekregen als beloning mee te kunnen doen aan een leuke activiteit. Dit is ook om consumeringsgedrag te voorkomen en goed gedrag aan te moedigen als jeugd een bijdrage aan de samenleving levert en dan een prachtige beloning krijgen. 

 

Hiermee ook een oproep aan burgers om hun afval te deponeren in afvalbakken om de omgeving schoon te houden. Er is een tekort aan mankracht om te blijven schoonmaken. 

Bingo voor ouderen en volwassenen, door jongeren

Maatschappelijke Diensttijd (MDT) Stedenwijk

Activiteiten 2022 en ouder (in overleg nog steeds mogelijk)

Cyber24 voorlichting over 'geldezel' en afsluiting met FIFA 22

Voorjaarsvakantie 2022: lasergame door Talent In Opleiding

Voorjaarsvakantie 2022: zaalvoetbal + samen eten, koken, mocktails maken, filmavonden en FIFA 22

Workshop cameratechnieken en interviews met elkaar over gerechten

FoodExpress zomer 2021, met één van de groepen jongeren die ons uitgenodigd hadden om bij hun te BBQen

Werken aan je sollicitatieproces

 

SUMMER GAMES 2021

Summer Games sport- en spelactiviteiten @ Almere City FC Cruyff Court, Amere Stedenwijk

 

Dankzij het Krajicek Foundation heeft het jongerenwerk in Stedenwijk, i.s.m. diverse partners als Bumpie en Talent In Opleiding, jongeren in de zomervakantie laten deelnemen aan toffe en sportieve bewegingsactiviteiten. Voor velen was het een unieke belevenis. Zo hebben ze meegedaan aan Golf en Dart Voetbal, Acrhery Tag (veilig pijl- en boogschieten tegen elkaar in teams) en Bumper Voetbal. Dit was vooral, omdat er voorgaand niet veel mogelijk was vanwege COVID-19 en ook om een andere variatie van sport en spel te introduceren.

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere