Dynamisch Jongerenwerk

                                      Bliksemstage Echnaton Stedenwijk

Tien vmbo-leerlingen van Echnaton hebben voor hun vak Ondernemerschap aan een Bliksemstage deelgenomen. Deze Bliksemstage was in activiteitencentrum Stedenpunt en werd uitgevoerd door jongerenwerker Krish Oedietram.

De leerlingen hebben een interactieve presentatie gehad over De Schoor. O.a. over de rechtsvorm, een aantal beroepen, de opleidingsachtergrond en praktijkvoorbeelden.

In kleinere groepjes hebben ze opdrachten gekregen.

Dit was ter voorbereiding op hun ondernemingsplan om een nieuwe activiteit voor Stedenpunt uit te werken.

 

 

De nieuwe activiteit is een Sinterklaas surprise workshop voor 40 tot 60 basisschoolleerlingen. Hoofdzakelijk voor basisleerlingen die in hun vrije tijd niet (voldoende) toe komen een surprise te maken voor een klasgenoot.

 

De leerlingen van Echnaton hebben een mindmap gemaakt aan de hand van de onderwerpen: wie, wat, waar, waarom en hoe. Ook hebben zij de mindmap aan elkaar gepresenteerd. De helft van de groep had, in de rol van deelnemer, een surprise gemaakt voor een fictieve klasgenoot. De andere helft had de rol van ondersteuner.

 

Dit was om alvast te ervaren hoe zo’n activiteit in de praktijk eruit kan zien. Als afsluiter hebben zij deelgenomen aan een Kahoot Quiz, waarbij hun kennis van de Bliksemstage getest werd. Ook was er een feedback- en vragenronde.

De leerlingen vonden het leerzaam en erg leuk om de opdrachten en quiz te doen.

Ze weten nu wat De Schoor is en doet. Drie leerlingen hebben na afloop aangegeven de opleiding Social Work of Pedagogisch Medewerker te willen volgen.

 

De bijeenkomst was mede mogelijk gemaakt door JINC Flevoland.

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Het Dynamisch Jongerenwerk maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere